Kongregacija za nauk vjere intervenirala je kod nadbiskupa St. Louisa Roberta Carlsona i zatražila od njega da otkaže predavanje koje je Ivan Dragičević, jedan od međugorskih vidioca, trebao imati ovaj tjedan u jednoj crkvi u St. Louisu.

Dragičević se trebao pojaviti u St. Louisu ovu srijedu (18. ožujka) i njegovo predavanje bilo je najavljeno par tjedana unaprijed. Sada je ono otkazano, a razlog za to pojasnio je nadbiskup Carlson, kako prenosi stranica Catholic Culture.

“Dobio sam zahtjev od Kongregacije da podsjetim laike da ne sudjeluju u događanjima u kojima se pojavljuju takozvani vidioci iz Međugorja, što se posebice odnosi na Dragičevića”, objavio je Carlson.

To upozorenje vjernicima nadbiskupija je objavila na stranici svog glasila OVDJE, a vjernici su obaviješteni i o otkazivanju događaja.

Podsjetimo, u studenom 2013. Vatikan je upozorio američke biskupe na Dragičevića pojavljivanja u nekoliko američkih župa. Sada se to ponavlja.

U siječnju 2014. Međunarodno istražno povjerenstvo završilo je svoj rad na ispitivanju događanja u Međugorju i predalo svoje nalaze Kongregaciji za nauk vjere, koja ih je potom proslijedila Papi. Ono što se čeka jest Papino očitovanje o cijelom slučaju.

G. An. | Bitno.net