Treba braniti život od kulture smrti, noseći Kristovu ljubav tamo gdje su razvidne nove vrste siromaštva – istaknuo je Papa u poruci katolicima Ujedinjenoga Kraljevstva i Irske, koji 27. srpnja obilježavaju Dan života

Foto: Shutterstock.com

Foto: Shutterstock.com

Ne pomaže okretati leđa, jer Kristovo trpeće tijelo neće nestati. Beskućnici, ovisnici, izbjeglice, selioci i nemoćne osobe, oblici su novoga siromaštva koje propituje našu kršćansku savjest – piše Sveti Otac u apostolskoj pobudnici ‘Radost evanđelja’ kad Crkvu potiče da bude bezgranična majka sviju.

Ta Papina misao jasno odjekuje u poruci za skori ‘Dan života’ koji Crkva u Engleskoj, Irskoj, Škotskoj i Walesu u nedjelju slavi pod geslom „Štiti i ljubi život od početka do prirodnoga svršetka“. Papa se posebice obraća mladima da ih Dan posvećen promišljanju o „svetosti dara života“ koji dolazi od Boga, potakne na borbu protiv kulture smrti, ne samo zauzimajući se za pravnu zaštitu temeljnog prava na život, nego da nose milosrdnu ljubav Kristovu kao lijek za nove oblike siromaštva u današnjem suvremenom društvu – stoji u zaključku Papine poruke. 

RV/Bitno.net