Dobro je poznato da je psihička povezanost majke i djeteta duboka i neraskidiva, međutim znanstvena istraživanja pokazuju da je njihova fizička povezanost dublja nego što se do sada vjerovalo.

Kako navodi časopis Scientific American, duboka psihička i fizička veza između majke i djeteta započinje u trudnoći, kada je majka izvor života za razvoj fetusa. Tijekom trudnoće fizičku vezu između majke i djeteta osigurava posteljica – organ izgrađen od tkiva majke i embrionalnog tkiva, koji prvenstveno služi za ishranu fetusa. Stanice majke i fetusa putuju kroz posteljicu u oba smjera, a zadržavaju se u plućima, štitnjači, jetri, srcu, bubrezima, koži…

Fetalne stanice mogu kružiti majčinim krvotokom do kraja njezina života te učiniti čuda za njezino zdravlje. Zanimljiv je podatak da stanice djeteta mogu zaštititi majku od nekih oblika raka, te pospješiti regeneraciju oštećenog tkiva. Kroz dosadašnja je istraživanja dokazano da svaka žena koja je ikad bila trudna u sebi nosi određeni postotak stanica svoga djeteta. Sva začeta djeca, čak i ona koja su bila spontano ili namjerno pobačena, ostavila su u majci svoj DNA. Dakle, majke do kraja života u sebi nose dio svoje djece, i obrnuto, što u potpunosti potvrđuje njihovu neraskidivu vezu.

I.V. | Bitno.net