Homoseksualni odnosi su protuprirodni i šire AIDS, stoji u izjavi indijskog ministarstva unutarnjih poslova, koje je zatražilo od Vrhovnog suda te zemlje da revidira odluku iz 2009. godine kojom su odnosi između osoba istog spola prestali biti kažnjivi, prenosi Hina.

Indija

Najviša jurisdikcija u zemlji ispituje trenutno desetak zahtjeva za revizijom presude iz srpnja 2009. suda iz New Delhija koji je po prvi put legalizirao homoseksualne odnose između odraslih osoba.

Homoseksualni odnosi su “visoko nemoralni i protiv društvenog reda”, kazao je pred Vrhovnim sudom predstavnik ministarstva P.P. Malhorta.

Ministarstvo unutarnjih poslova objasnilo je da želi da zabrana ostane kako bi se spriječilo zlostavljanje maloljetnika te jer je indijsko društvo većinom protiv homoseksualnosti, prema istrazi koju je vodilo parlamentarno povjerenstvo.

Vrhovni sud u Delhiju odredio je nekažnjavanje seksualnih odnosa između istospolnih odraslih osoba u povijesnoj presudi kojom je ukinuta odredba britanskog kolonizatora stara 150 godina kojom se homoseksualnost smatra zločinom.

HRsvijet.net