Na susretu je sudjelevao i nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.

Tom prigodom kardinal je zahvalio Papa da je odvojio vrijeme za izaslanstvo političkog i crkvenog vrha BiH.

“Hvala vam što ste na primili da vam reknemo veliki hvala na vašem pastirskom pohodu u Sarajevo 6. lipnja ove godine. Pred vama su predstavnici onih koji su organizirali vaš pohod u Sarajevu i u ime državnog odbora predvođeni predsjednikom dr. Draganom Čovićem i crkvenog odbora s kojima sam osobno došao da Vam kažem od  srca hvala. Ovu zahvalu izričem ne samo u ime ovih koji su tu prisutni nego u ime cijele Katoličke Crkve u Bosni i Hercegovini, kao i svih građana Bosne i Hercegovine”, rekao je kardinal i nastavio:

“Hvala što ste nas pohodili te tako svratili pažnju cijelog svijeta na našu zemlju, a posebno na Hrvate katolike koji tamo se bore za opstanak i ostanak i za jednaka prava. Hvala vam na svim pastirskim porukama koje ste uputili bilo društveno-političkim krugovima bilo vjernicima katolicima bilo svim predstavnicima vjerskih zajednica i Crkava u BiH. Da bi sačuvali Vaše riječi i nosili što dulje taj lijepi doživljaj pripremljena je monografija  vašeg pohoda kojeg vam je predao Predsjednik Čović. Vi ste je prvi dobili, a sada ćemo
pokušati da dođe do svih kojima je stalo realizirati vašu poruku. Posebno Vam hvala na vašoj blizini i molitvi za nas, što ste tako očinski pokazali dok ste bili među nama. I mi vama obećajemo da ćemo nastaviti istim žarom moliti za Petra naših dana u vašoj osobi. Dok vas pozdravljam u ime svih i u ime svoje, te od srca zahvaljujem, ponizno molim vaš apostolski blagoslov za nas ovdje, kao i za našu Crkvu u BiH, našu zemlju i sve građane u njoj”, zaključio je kardinal.

Bitno.net