Varaždinski biskup Bože Radoš primio je u srijedu 21. prosinca u Biskupskom ordinarijatu Varaždinske biskupije izbornika hrvatske nogometne reprezentacija Zlatka Dalića te njemu i njegovom timu čestitao na osvojenoj brončanoj medalji na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru. Čestitkama i susretu pridružili su se i umirovljeni biskup Josip Mrzljak te generalni vikar Antun Perčić, objavio je Tiskovni ured Varaždinske biskupije.

U jednosatnom razgovoru biskup Radoš je izrazio ponos i zahvalnost izborniku Daliću što se u njegovim nastupima može prepoznati zdrav i nenametljiv duh kršćanskih vrijednosti koje uspijeva lijepo komunicirati. Posebnu radost čine mladi i djeca koje je hrvatska reprezentacija okupila oko svojeg nastupa na Svjetskom prvenstvu, a kojima su prenijeli poruku kako se isplati raditi, nadati se, živjeti, sanjati i da su, kako kaže izbornik Dalić, snovi ostvarivi .

Biskup Radoš rekao je izborniku Daliću kako ga doživljava apostolom koji šalje poruku s mjesta s kojeg ju Crkva ne može poslati, u tom smislu to je i njegovo vjerničko poslanje. Na to je izbornik Dalić istaknuo kako Bog za svakog čovjeka ima svoj plan te je uvjeren da je i ovo Božji plan, za njega, za reprezentaciju i za našu domovinu. Rekao je kako je važno u ovim vremenima ljudima poslati poruke vjere, nade i zajedništva.

U nastavku razgovora bilo je govora i o iseljenoj Hrvatskoj, kako ohrabriti one koji bi se željeli vratiti u lijepu našu domovinu.

Izbornik Dalić na kraju je zahvalio Biskupiji i biskupu Radošu na čestitkama, praćenju i podršci njegova rada u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, kao i na svemu što čini za vjernike i čitav Hrvatski narod.

Foto: Varaždinska biskupija