U Hrvatskoj je ovo do sada bila najraširenija kampanja s uključenih 27 gradova, na 28 mjesta bdjenja. Ova najhladnija kampanja do sada urodila je velikim plodovima! Znamo za 3 spašena života od smrti pobačajem u Hrvatskoj, a oko 3000 molitelja sudjelovalo je i bdjelo i po najvećim hladnoćama ispred hrvatskih bolnica.

Tijekom ove kampanje počele su i prijave za Prvu međunarodnu konferenciju za Život u Zagrebu „Život, dakle, biraj!“, u organizaciji Inicijative 40 dana za život i Udruge Hrvatska za Život koja će se održati od 27. do 29. travnja ove godine. Ta će konferencija okupiti pro-life borce iz Hrvatske i svijeta, a svi ti odlični govornici će iz perspektive svoje teme dati odgovor na rješenje problema pobačaja. Prijave traju do 5. travnja, a prijaviti se možete na linku ovdje.

Kao i u nekoliko prijašnjih kampanja, bdjenja su organizirana i u nekim župama na našim otocima, a neformalno su se bdjenja održavala ispred opće bolnice u Gospiću te ispred poliklinike Podobnik u Zagrebu. Odlične vijesti stižu iz još hrvatskih gradova, kao na primjer Krapine, gdje su se vjernici organizirano nalazili na molitvi u svojoj župi kao podrška Inicijativi.

Ovu kampanju obilježio je i obilazak relikvija svetog Ivana Pavla II. po cijeloj Hrvatskoj, a vjernici su ih imali prilike častiti i ispred bolnica, ali i u župama u svojim gradovima. Relikvije su na kraju kampanje poklonjene nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu.

Bitno.net