40 dana za zivot

Završetak jesenske molitvene kampanje inicijative “40 dana za život” bit će obilježeno završnim molitvenim bdjenjem ove nedjelje, 2. studenoga u 18 h pred bolnicom “Sestara milosrdnica”, a potom u 20 h i završnim slavljem u Župi sv. Josipa (Trešnjevka) uz hranu i piće. Te događaje, za katolike, povezuje i sv. misa zahvalnica u crkvi Srca Isusova koja se nalazi u sklopu bolnice.

Organizatori će između ostaloga i podijeliti s prisutnima nekoliko dirljivih svjedočanstava te plodove inicijative od kojih je i nekoliko spašene djece i osjetan pad pobačaja u bolnici “Sestara milosrdnica”. Organizatori su ugodno iznenađeni velikim pozitivnim reakcijama od strane prolaznika i djelatnika bolnica u svim gradovima. Kolači, čokolade, piće, neki su od njihovih darova.

Voditelj inicijative Ante Čaljkušić naglasio je jako dobru suradnju s udrugama “Betlehem” i “Djetešce na sunašce” koje su duhovno, moralno i materijalno pomogle trudnice za vrijeme trajanja
inicijative. Dirljiva je priča o jednoj majci iz okolice Splita, kaže Čaljkušić. U trenutku očaja, razmišljala je i interesirala se za pobačaj, igrom slučaja došli smo s njom u kontakt. Iznenadila se kada je osjetila ljubav, brigu i pažnju te brzu materijalnu pomoć u hrani i novcu. Ante zaključuje da je trudnicama koje razmišljaju o pobačaju najčešće potrebna samo dobra i blaga riječ da se odluče za život svoga djeteta.

Trudnice se najčešće osjećaju same, nezaštićeno i misle da nemaju nikoga tko bi im mogao pomoći. Nažalost, slabo dopire u javnost informacija o udrugama i zajednicama koje pružaju ženama u
potrebi svu potrebnu pomoć. Zato sam sretan što je inicijativa “40 dana za život” uspjela osvijestiti javnost po ovome pitanju.

Na završnoj molitvi bit će prisutno i nekoliko svećenika. Tko dođe, neće požaliti, već će mu se ta dva događaja urezati u prekrasno sjećanje, poručuju iz inicijative.

Petra Tišljarić, koordinatorica inicijative, moli da čitatelji ovu veliku vijest prošire na što veći broj ljudi. Svoj dolazak na završno molitveno bdjenje čitatelji mogu potvrditi ovdje. A dolazak na proslavu u Župi sv. Josipa na 40danazazivot@gmail.com.

Narod.hr | Bitno.net