12004773_1527913977469218_313175096346027731_n

Dana 23. rujna započinje nova molitvena kampanja inicijative „40 dana za život“ za prestanak pobačaja u hrvatskim bolnicama. Ovo će biti do sada četvrta kampanja u Hrvatskoj u kojoj će sudjelovati čak 20 gradova. Novi gradovi sudionici su Čakovec, Varaždin, Virovitica, Velika Gorica, Karlovac, Slavonski Brod, Požega, Knin, Metković i Dubrovnik. Nekoliko tisuća ljudi molit će i postiti te bdjeti pred bolnicama u kojima se rade pobačaji.

„Posljednje bdjenje je postiglo veliki učinak kako u svijetu tako i u Hrvatskoj. Spašeni su dječji životi, a majke i obitelji su dobile moralnu, duhovnu i materijalnu pomoć“, prenosi nacionalna koordinatorica Petra Tišljarić. Nacionalna koordinatorica Maja Devaj naglašava kako je bdjenje bilo i jedno novo i prekrasno iskustvo za mnoge: „Brojni su nam poslali svoja svjedočanstva i dojmove. Oduševljeno su govorili o konkretnom pomaganju trudnicama, dok su neki ispričali i svoja stanja nakon vlastitih pobačaja, a posvjedočile su i osobe koje su ‘trebale’ biti pobačene.“

„Ova će jesenska kampanja donijeti mnogo blagoslova, a bit će protkana i mnogim događanjima“, naglasio je Filip Đekić, voditelj za grad Zagreb, i nastavio: „Pozivamo sve da 16. rujna dođu na premijeru američkoga dokumentarnoga filma „40“ u SKAC-ovoj dvorani u Palmotićevoj ulici u 20h.

To je sjajan dokumentarac koji govori o tragičnom stanju u Americi nakon ozakonjivanja namjernog pobačaja, ali i velikoj nadi zaustavljanja te velike nepravde prema djeci i njihovim majkama. Nakon premijere film će se moći pogledati i u ostalim gradovima sudionicima. Posebno bih izdvojio i svečanu tribinu inicijative u dvorani Vijenac na Kaptolu, 7. listopada u 20h. Glavni gost bit će voditelj inicijative za cijeli svijet, Amerikanac David Bereit. David Bereit govorit će o svome bogatom iskustvu i radu u pro-lifeu te velikim plodovima inicijative na svjetskoj razini. Bereitovo putovanje po Hrvatskoj i ostala zanimljiva događanja možete pratiti na facebook stranici „40 dana za život – Hrvatska“.

bereit3-768x768

“Uistinu mogu posvjedočiti u ime organizacijskoga tima da smo primili mnoge blagoslove za svoj život, a dosadašnji plodovi inicijative učvršćuju nam nadu i umnažaju vjeru da će u zagrebačkoj bolnici Sestara milosrdnica i ostalim hrvatskim bolnicama stvarno doći do prestanka namjernih pobačaja. To je Božje obećanje. Obećanje koje će se ostvariti ako ponizna srca molimo i izgaramo za Istinu. Pozivamo vjernike da zajedno molimo i da vjerujući “premještamo brda i planine”! Tu smo jer volimo nerođene, jer volimo njihove majke i očeve. Zaslužuju biti istinski ljubljeni. I tu smo jer želimo da medicinsko osoblje prigrli život i obrati se u Kristu Isusu, našem Gospodinu. Njih također volimo i ljubimo“, zaključio je nacionalni voditelj inicijative Ante Čaljkušić.

gradovi-sudionici

Prijave za sudjelovanje u akciji mogu se izvršiti na www.40danazazivot.com, a informacije pratiti na facebook stranici 40 dana za život – Hrvatska.

Organizacijski tim „40 dana za život“ | Bitno.net