U nedjelju 26. rujna preko 300 muškaraca je započelo devedesetodnevne programe Exitus, Sapientia i Reditus u organizaciji Bratstva bl. Karla. Tijekom tih 90 dana ovi mladići, muževi, očevi, svećenici i redovnici kroz bratstvo, askezu i molitvu vrše život posvećenja, život molitve i odricanja za Crkvu i pastire Crkve, za nova duhovna zvanja, za obitelji, društvo, domovinu i čitav svijet.

„Kada se među prijavama polaznika zastane nad razlozima zašto se prijavljuju onda se uistinu vidi koliko današnji muškarci žude za Bogom i da budu sveti primjeri u svojoj okolini, obitelji, svojim suprugama i djeci, da budu bolji vjernici i bolji ljudi, bolji služitelji drugima”, rekao je duhovni voditelj i pokretač programa fra Mate Bašić.

Tako neki od polaznika kao razlog prolaženja jednog od programa pišu: “Želim se ponovo u potpunosti vratiti Bogu, da bude u svakom djelu mog života. Također želim vratiti Boga u svaki dio svoje obitelji, ponovo oživjeti obiteljsku molitvu.”

“Očekujem da ću kroz određene korake naučiti više o molitvi, disciplini, da ću svoj život dovest u red i biti primjeren suprug, otac, kum, prijatelj. Da mi se budu otvorili neki novi vidici. Kroz naizgled male korake činiti velike promjene.”

“Očekujem da se kroz ovaj program još više okrenem Bogu i da kroz takav način života potaknem i druge da vjeruju u Boga i da žive katoličkim životom.”

“Želim postati pravi muškarac, kako bi mogao što bolje voljeti svoju ženu i na pravi način živjeti naš brak i podići obitelj.”

Novi, osmi ciklus programa Exitus, četvrti ciklus programa Sapientia te treći ciklus programa Reditus, u organizaciji Bratstva blaženog Karla proizašlog iz programa Exitus traje do Božića 2021. godine.