Uoči početka programa Exitus koji će trajati od danas do Božića, duhovnik i voditelj programa fra Mate Bašić na svom Facebook profilu pozvao je vjernike da 400 polaznika ovog sve popularnijeg programa podrže molitvom. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Danas, na spomendan svetih Kuzme i Damjana i svetoga pape Pavla VI. te prvoga dana devetnice uoči svetkovine svetog Franje Asiškog, 400 muškaraca započelo je EXITUS PROGRAM u organizaciji Bratstva Blaženog Karla.

Kroz 90 dana do Božića njih 400 će za nas, našu Crkvu i Domovinu, naše pastire i obitelji, za cijeli svijet moliti, postiti i svakodnevno se odricati za druge. Oni ne žele postati bolji od drugih, već kroz tih 90 dana do Božića, žele postati bolji muškarci u svojim obiteljima, bolji muževi svojim ženama, očevi svojoj djeci, sinovi svojim roditeljima, redovnici i svećenici u svojim zajednicama i župama, bolji za druge.

Velika je to snaga i velika milost kada njih 400 zajedno sa svom drugom braćom Bratstva Blaženog Karla svakodnevnim odricanjem svoj život i čitav svijet prikazuju Bogu, kako bi ovaj svijet bio sve više onoga koji ga je i stvorio, sve više Božji. Sjetimo se kroz ovih 90 dana, barem ponekad, sviju njih u kratkoj molitvi, jer svakoga dana njih 400 mole za sve nas. Hvala ti Bože za sve.”

Bitno.net