Svečanosti su prisustvovali i pastor Branimir Bučanović (Reformirana Crkva), vlč. Ivan Vučak (Rimokatolička Crkva) i o. Danijel Hranilović (Grkokatolička Crkva). Nakon uvodne riječi voditelja inicijative Ante Čaljkušića, uslijedila je himna “Hvala ti” koju je otpjevala autorica Sara Čaljkušić, a zatim ekumenske molitve i duhovna razmatranja i nagovori.

Posebno valja istaknuti dirljivo svjedočanstvo mlade majke Monike Smetiško koja je prošla teški životni put, a kada je zatrudnjela, duhovnu, moralnu i materijalnu pomoć joj je pružila udruga Betlehem.

Bdjenje pred bolnicom predstavlja posljednji znak nade onim majkama i očevima koji dolaze pobaciti, nade koja ohrabruje i tješi, nade koja jamči duhovnu, moralnu i materijalnu pomoć. Bdjenjem se također ukazuje na veličanstvenu Božju ljubav i veličanstveno Božje milosrđe koje prašta svakom čovjeku koji se iskreno kaje. Stoga, bdjenjem se poziva na obraćenje medicinsko osoblje, majke i očeve te sve one koji na bilo koji način podržavaju, čine i propagiraju pobačaj – rekao je Ante Čaljkušić.

Na molitvu, post i miroljubivo bdjenje pozvani su svi ljudi dobre volje. Uključiti se mogu na www.40danazazivot.com

Bitno.net