Požeški biskup Antun Škvorčević i predsjednik Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog, uputio je 30. prosinca gornjokarlovačkom episkopu Gerasimu Popoviću izraze suosjećanja prigodom stradanja njegovih vjernika u potresu te izrazio spremnost Caritasa Požeške biskupije za pomoć stradalima.

U pismu je biskup Škvorčević istaknuo:

“Upoznat sam s teškim stradanjima ljudi i njihovih dobara u jučerašnjem razornom potresu na području Petrinje, Gline, Siska i okolice. Među njima su i brojni svećenici i vjernici, hramovi i stambeni objekti, kao i druga dobra Gornjokarlovačke Eparhije. Želio bih Vam posvjedočiti svoju molitvenu blizinu i suosjećanje, napose za poginule vjernike Vaše Eparhije u spomenutoj nesreći, preporučujući Gospodu njihove duše, te stradanja i patnje živih.

U okviru svojih mogućnosti, Caritas Požeške biskupije spreman je uputiti materijalnu pomoć Vašim svećenicima i vjernicima nastradalima u potresu. Ako smatrate to prihvatljivim i potrebnim, molio bih Vašu Preosvećenost da mi naznačite mjerodavnu osobu s kojom bismo se mogli staviti u kontakt i dogovoriti o konkretnom načinu suradnje u spomenutom pogledu.

Uz izraze osobitog poštovanja, bratski Vas u Gospodinu pozdravljam”.