Zagrebački nadbiskup, mons. Dražen Kutleša, u pratnji osobnog tajnika, vlč. Andrije Miličevića, posjetio je jučer Laudato televiziju. Bila je to prilika za srdačno druženje s djelatnicima obiteljske televizije, na čelu s direktoricom Ksenijom Abramović. Nadbiskup je tom prilikom upoznat s cjelokupnim djelovanjem televizije, a svakom djelatniku darovao je prigodnu krunicu s likom bl. Alojzija Stepinca i medaljicom sv. Benedikta. Laudato TV-u je darovao i Sveto pismo uz prigodnu poruku.

Posebno emotivan trenutak zbio se u kapelici sv. Ivana Pavla II., u prostorijama Laudata, gdje se nadbiskup zadržao u kratkoj molitvi, nakon čega je udijelio blagoslov svima prisutnima. Na kraju svoga posjeta izrazio je radost i zahvalnost zbog mogućnosti dolaska u ovu televizijsku kuću, istaknuvši važnost postojanja televizije koja promiče kršćanske i obiteljske vrijednosti u današnjem, na žalost sve više, dekristijaniziranome svijetu.

“Drago mi je što sam došao ovamo, susreo se s djelatnicima Laudata i vidio prostor u kojemu radite. Vrlo je važno što širite katolički nauk i vjernicima prenosite onu objektivnu istinu, kako bi znali što se događa u Crkvi i svijetu. Živimo u svijetu koji često širi neistinite ili poluistinite vijesti, stoga je postojanje Laudato televizije od iznimne važnosti”, istaknuo je nadbiskup Kutleša.

Ovim posjetom nadbiskup Kutleša podržao je Laudato TV da ide hrabro dalje i u sve domove donosi ono istinito, lijepo i dobro. U ime Laudato televizije svoju zahvalnost iskazala je i direktorica Ksenija Abramović koja se s nadbiskupom zadržala u osobnom razgovoru.