Zagrebačka nadbiskupija i Šibenska biskupija podržale su inicijativu međureligijskog Dana molitve, posta i dobrih djela koji će se održati u četvrtak 14. svibnja te pozvale vjernike da mu se priključe.

Inicijativi koju je predložio Visoki odbor za ljudsko bratstvo, a podržao papa Franjo već su se priključile Splitsko-makarska, Dubrovačka, Gospićko-senjska i Sisačka biskupija, a na svojim stranicama vijest o inicijativi, ali bez uputa vjernicima, objavila je i Požeška biskupija.

Nadbiskup zagrebački, Josip Bozanić, poziv je uputio još u nedjelju, 10. svibnja tijekom euharistijskog slavlja, a na stranicama Zagrebačke nadbiskupije objavljen je jučer.

U njemu, između ostalog, stoji kako “tom prigodom nisu predviđene nikakve zajedničke javne manifestacije, nego će svaki vjernik nastojati sabrati se u vlastitoj nutrini, pred Bogom i savješću”.

Sličan poziv uputio je i šibenski biskup Tomislav Rogić.

“Pozivam sve svećenike, redovnike, redovnice i vjernike da u Šibenskoj biskupiji 14. svibnja, na blagdan sv. Matije apostola, bude Dan molitve, posta i djela milosrdne ljubavi”, stoji u obavijesti objavljenoj na biskupijskim stranicama.

Pritom je istaknuto i kako se svi mogu “uključiti u molitvu krunice”.

“Post i djelo milosrdne ljubavi neka svaki učini po svojoj savjesti i mogućnostima. Što god dobra učinili neka bude iz ljubavi prema Bogu”, poručio je biskup Rogić te pozvao svećenike “neka u svetim misama mole i na ovu nakanu.”