Peti po redu koncert duhovne glazbe “Ljiljani – pjesma za nebesa” održao se prošlog tjedna u Voloderu, kao priprava uoči proslave zaštitnika Župe – sv. Antuna Padovanskog, kojemu je koncert i posvećen. Na koncertu je nastupilo petero članova obitelji Perić iz Zagreba koji čine grupu Infinitas. Potom talentirana i mlada studentica Nika Pastuović, kao i voditelj slavljeničkog tima Doma molitve u Slavonskom Brodu, Sebastijan Pešorda.

Večer je dodatno scenskim plesnim nastupom i simboličnim puštanjem golubice na početku koncerta, koja je predstavljala Duha Svetoga, obogatila plesačica Iva Puljiz. Fra Mario Berišić održao je moćan nagovor koji je simbolično povezao s temom Isusove žrtve i otkupljenja, odnosno blagdanom Tijelova koje je također bilo istog datuma kao i ovogodišnji “Ljiljani”. Na kraju, nazočnima se obratio i uputio blagoslov upravitelj Župe Voloder, vlč. Marijan Štingl.

Koncert je okupio značajan broj vjernika iz Volodera i šire koje ni kratka kiša nije uspjela zaustaviti u slavljenju Gospodina.