U ovo vrijeme pandemije koronavirusa, fizičke distance i nemogućnosti slavljenja misa s narodom, vlč. Marijan Piskač – župnik župe Resnik – je, tražeći način kako ostati blizu svojim vjernicima, svakodnevno obilazio župu, nedjeljom s Presvetim blagoslivljao i molio, stavljao župljane pod zagovor Blažene Djevice Marije kojoj se kao župa na poseban način utječu. Vjernici su mu na ljubav i blizinu uzvratili ljubavlju, ali i konkretnim znakom pažnje – novim automobilom, javlja Hrvatska katolička mreža.

I dok je župnik, nenaviknut na primanje, u neprilici razmišljao o tome kako primiti takav dar, i što će ljudi govoriti kada vide svećenika u novom automobilu, vjernici su uputili svoje viđenje stvarnosti: “To je najmanje što smo mogli učiniti za Vas, dragi župniče. Ovaj auto nije nikakav luksuz već samo izraz naše ljubavi prema Vama i Vaše prema nama koju svakodnevno osjećamo. A uvijek će biti onih koji će pogrešno tumačiti. Ne obazirite se, svatko tko Vas i najmanje poznaje, zna kakvi ste i tko ste. Bog Vas blagoslovio, da nam i dalje budete blagoslov”, piše tako jedan od župljana na Facebook stranici župe.

“Vrlo sam se iznenadio dok sam se vraćao u srijedu s mise iz Struga. Bilo nas je četvero u autu. Vozio je naš orguljaš. Kad sam ugledao automobile i ljude na dvorištu, protrnuo sam. Mislio sam da se nešto dogodilo, da se urušilo od posljedica potresa…  Iznenađenje je bilo još veće kad sam shvatio da je u pitanju neka veselica, neko iznenađenje, posebno kad su se počeli suputnici smijati. Smijeh, snimanje, klicanje su me sledili, posebno kad sam shvatio što se dogodilo. Dovukli su me do novog automobila. Bilo mi je strašno neugodno. Naime, moja stara Vectra je sasvim dobra. Istina je da nekad treba nešto izmijeniti, nekad se umori i stane, ali za mene je dobra. Kako prihvatiti novi auto u koji su me ugurali da sjednem. Ne znam se u njemu ponašati, kamoli shvatiti sve one komande i mogućnosti. Dali su mi papir s blagoslovnom molitvom i svetu vodu. Blagoslovio sam automobil moleći Boga da mi bude na pomoći”, poručio je još uvijek uzbuđen vlč. Marijan.

Pitajući se što će sada sa svojim dosadašnjim vozilom, koje jest staro 23 godine, ali servisirano i u dobrom voznom stanju. Odlučio ga je darovati pastoralnom suradniku koji nema automobil, a često je na raspolaganju župi i župniku za raznu pomoć. I tako se dobro vratilo dobrim.

Vlč. Marijan o svemu je objavio i status na Facebook profilu župe:

Dragi župljani,
zahvalimo da možemo na ovaj način biti zajedno.

Od srca Vas sve pozdravljam u Imenu Oca, Sina i Duha…

Objavljuje Župa ResnikSubota, 2. svibnja 2020.