Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, zajedno s pomoćnim biskupima zagrebačkim Ivanom Šaškom i Mijom Gorskim,  u zagrebačkoj je katedrali u četvrtak 19. ožujka na spomendan svetoga Josipa, zaštitnika Republike Hrvatske i hrvatskoga naroda, na grobu blaženoga Alojzija Stepinca molio za zaustavljanje pandemije koronavirusa u cijelome svijetu, Europi i Domovini, izmolivši Molitvu u vremenu širenja bolesti.

Kardinal i pomoćni biskupi zaustavili su se kratko pred oltarom sv. Josipa u molitvi i pjesmi u čast Zaštitniku Opće Crkve. Zatim su se uputili prema Kamenim vratima ulicama Grada Zagreba. Pred likom Majke Božje Zaštitnice Grada Zagreba Kardinal i pomoćni biskupi izmolili su molitvu Majci Božjoj od Kamenitih vrata Ivana Pavla II., pape.

Želeći očitavati svoju blizinu, Kardinal i zagrebački biskupi svojom su molitvom zazvali završetak pandemije koja pogađa Hrvatsku i svijet, moleći za ozdravljenje oboljelih, utjehu ožalošćenima, nadu obiteljima i prijateljima, te za sve zdravstvene djelatnike, liječnike, bolničare i one koji ovih dana svojim radom jamče funkcioniranje društva.

Kardinalova molitva za hrvatski narod:

“Svemogući vječni Bože, okrjepo u nevoljama, potporo u slabostima, od Tebe sva stvorenja primaju život i dobivaju životnu snagu. Dolazimo k Tebi, zazivajući Tvoje milosrđe, jer spoznajemo živeći iskustvo širenja bolesti kako je ovozemaljski život krhka stvarnost. Tebi povjeravamo bolesnike i njihove obitelji. Udijeli zdravlje njihovu tijelu, duhu i duši. Svim članovima društva pomozi vršiti im povjerene im pozive i zadaće te jačati duh međusobne solidarnosti. Podupiri i nadahnjuj liječnike i sve zdravstvene djelatnike u njihovoj službi, a osobito njegovatelje koji izbliza skrbe za bolesne.

Ti koji si vrelo svakog dobra, blagoslovi ljudsku obitelj, odagnaj od nje svako zlo, a Crkvi i svim kršćanima daruj nepokolebljivu vjeru. Ne ostavi nas u kušnjama zaraze koja unosi nesigurnost i nemir. Svojom nas milošću oslobodi straha da bismo živjeli u vedrini i radosti zahvaljujući Ti obnovljena srca. U Tebe se Gospodine uzdamo, i Tebi uzdižemo svoju prošnju jer si Ti, dobri Oče, začetnik života, u zajedništvu s Duhom Svetim i sa svojim sinom Isusom Kristom, liječnikom duše i tijela koji živi i kraljuje u vijeke vjekova!”

Bitno.net