“Sinoć smo započeli naše redovite susrete četvrtkom, pod nazivom Duhovno duhovite večeri. Lijepo je bilo vidjeti rijeku mladih koji se već u 18 sati počinju slijevati u ovu crkvu.

Nije im teško stajati po pola sata u redu za ispovijed dok tri do četiri svećenika konstantno ispovijedaju. Da vole i žele Isusa svjedoči i sveta pričest koju gotovo svi primaju.

Njima najdraži dio večeri je intimni odnos s Bogom kroz meditativno klanjanje, pod kojim samo čujemo suze radosnice, molitve zahvale i mnogobrojne prošnje… Da kroz sakramente bivaju duhovno preporođeni svjedoči i eksplozija radosti na kraju svakog susreta.

Da, to nije tamo negdje, već to su naši mladi, naša Crkva koja gori za Boga. Molimo za naše mlade, za one koji ih vode, koji im služe svakog četvrtka. Hvala svima koji podupirete na bilo koji način djelo evangelizacije.

Neka se Gospodin proslavlja u nama i preko nas. Vama, dragi mladi, hvala na iskazanom povjerenju da budem vaš pastir, za mene velika odgovornost i milost. Hrabro i radosno idemo i kroz ovu četvrtu akademsku godinu. Mir i dobro!”

Sinoć smo započeli naše redovite susrete četvrtkom, pod nazivom Duhovno duhovite večeri. Lijepo je bilo vidjeti rijeku mladih koji se već u 18 sati počinju slijevati u ovu Crkvu. Nije im teško stajati po pola sata u redu za ispovijed dok tri do četiri svećenika konstantno ispovijeda. Da vole i žele Isusa svjedoči i sveta pričest na koju gotov svi primaju. Njima najdraži dio večeri je intimni odnos s Bogom kroz meditativno klanjanje, pod kojim samo čujemo suze radosnica, molitve zahvale i mnogobrojne prošnje… Da kroz sakramente bivaju duhovno preporođeni svjedoči i eksplozija radosti na kraju svakog susreta.
Da, to nije tamo negdje već to su naši mladi, naša Crkva koja gori za Boga. Molimo za naše mlade, za one koji ih vode, koji im služe svakog četvrtka. Hvala svima koji podupirete na bilo koji način djelo evangelizacije. Neka se Gospodin proslavlja u nama i preko nas. Vama dragi mladi hvala na iskazanom povjerenju da budem vaš pastir, za mene velika odgovornost i milost. Hrabro i radosno idemo i kroz ovu četvrtu akademsku godinu. Mir i dobro!

Objavljuje Stjepan Brcina u Petak, 15. listopada 2021.