Prije završnog turnira Lige nacija, hrvatski nogometni reprezentativci posjetit će Vatikan i po prvi se puta susresti s papom Franjom.

“U stalnoj smo komunikaciji s Nadbiskupijom, ali i s našim veleposlanstvom u Vatikanu, koje nam je zaista od velike pomoći. U principu, to je sve pripremljeno”, otkrila je za Novu TV tim menadžerica reprezentacije Iva Olivari.

“Možemo zahvaliti i nadbiskupu Kutleši, koji je pomogao u organizaciji ovog susreta. To je ideja igrača još nakon Svjetskog prvenstva u Katru. Evo, sada su se sve okolnosti poklopile da do tog susreta dođe i jako mu se veselimo. Što se poklona tiče, o tome smo razmišljali i imamo nešto spremno, ali to ćemo ipak ostaviti prvo da vidi Papa.”

Reprezentativci će se okupiti 5. lipnja u Zagrebu, a potom putuju u Rijeku gdje će boraviti do 11. lipnja. Utakmicu polufinala Lige nacija protiv Nizozemske igrat će 14. lipnja u Rotterdam.

Podsjećamo, tijekom posljednjeg Svjetskog prvenstva u Katru, vlč. Domagoj Matošević služio je svetu misu s hrvatskim reprezentativcima i članovima stožera.

Preč. Domagoj Matošević, koji služi kao rektor Hrvatskog nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričk3, o tom je iskustvu detaljno progovorio za Podcast Bitno.neta.

Na kraju, dodajmo i kako je izbornik Zlatko Dalić jučer sudjelovao na velikom molitvenom danu “Progledaj srcem: Neka vatra siđe”.