Uskrs

“Uskrsna liturgija Crkve odiše danas posebnom radošću jer se radi o najsvečanijoj svetkovini nebeskog pobjednika Isusa Krista nad tamom i smrću”, ističe u uskrsnoj poruci srijemski biskup Đuro Gašparović. Kristovo uskrsnuće nije pobjeda nad neprijateljem, nego je pobjeda pravde nad nepravdom, ljubavi nad mržnjom, života nad smrću, podsjeća biskup. Svojim uskrsnućem Isus je pobijedio i sve protivnike istine i to nevjeru i laž svojih progonitelja, kao i oslabljenu vjeru samih svojih učenika. Osvjedočili su se o istinitosti njegova uskrsnuća što i nama danas treba.

“Nama je u ovim vremenima potrebna proslava Uskrsa, potreban nam je Uskrs koji je i danas događaj, ostvarenje spasenja. Nama, danas, svojim uskrsnućem Isus otkriva istinu o Bogu Ocu, o čovjeku i o životu. Uskrs nam pokazuje put kojim nam je ići. Uskrs je danas potreban onima koji vlastitim životom poštenja prkose svakom zlu i svim zlim silama”, ističe biskup Gašparović.

Svoju poruku srijemski biskup zaključuje željom da u životima sviju uskrsne nova radost koja je jača od svega.

“Neka nestane straha i neizvjesnosti, neka nestane tame, provokacija i zastrašivanja, ispisivanja provokativnih parola. … Neka nas Gospodin o ovim uskrsnim blagdanima potakne na još snažnije suobličenje Kristu, raspetom i uskrsnulom i neka nas sve ispuni nutarnjim mirom, vedrinom srca i pogleda, te osnaži i učvrsti u vjeri.”(ika/bitno.net)