10369980_776370442384476_5696740511232825821_n

Kako je izvijestila Udruga na svojoj Facebook stranici, nagradu čini reljef u bronci na temu bijega Svete Obitelji u Egipat, dimenzija 30×30 cm, koji je izradila akademska kiparica Linda Kršnjavi. Autorica je ovaj rad poklonila bez naknade u svrhu ostvarenja ovog projekta.

‘Temu bijega u Egipat, koju je na predivan način uprizorila akademska kiparica Linda Kršnjavi, odabrali smo upravo zato što je ta stvarnost iz života Svete obitelji uvijek aktualna, a toga smo posebno svjesni danas u Hrvatskoj. Obitelj je ugrožena i napadnuta, vodi se jedan otvoreni rat na duhovnoj razini protiv braka i obitelji, začeća, ljudskog života, djeteta, žene i muškarca, istine o čovjeku. Sveta Obitelj koja mora pred Herodom skloniti se u Egipat je slika svakoga od nas, svake naše obitelji danas. No, u pustinji, iako u progonstvu – imamo sve. Tamo gdje su Josip, Marija i Isus – prisutna je punina. Zato smo kroz ovaj motiv željeli posebno istaknuti da i danas postoje osobe koje štite, zagovaraju i promiču obitelj i kojima želimo zahvaliti za njihov trud, žrtvu i rad u korist svih nas, a na poseban način u ime naših obitelji.’, istaknuo je Krešimir Miletić, predsjednik Udruge.

Udruga je ove godine pokrenula dodjelu nagrade s ciljem da se nagrađivanjem zaslužnih pojedinaca i organizacija podiže u javnosti svijest o važnosti braka i obitelji, promiču najbolje prakse i primjeri onih koji su u određenoj godini svojim primjerom, svjedočanstvom ili rezultatima rada značajno utjecali na promicanje obiteljskih vrijednosti u Hrvatskoj.

Krešimir Miletić, predsjednik Udruge je prilikom dodjele nagrade u svom govoru istaknuo razloge zašto je dr. Judith Riesman dobila ovu nagradu:
‘Vjerujem da smo svi prilično svjesni činjenice da je prvi dolazak dr. Judith Riesman u Hrvatsku u mnogočemu otovorio oči svih nas te razotkrio našoj javnosti pogubnost i opasnosti rodne ideologije utemeljene na Kinseyu. Njezin dolazak i rad imali su značajan utjecaj na mobilizaciju javnosti i svih nas u zaštiti djece i prvotnog prava roditelja da slobodno odlučuju o odgoju svoje djece. Primjer dr. Riesman koja je praktički cijeli svoj život posvetila borbi za zaštitu djece i roditeljskih prava i unatoč brojnim preprekama ustrajno i hrabro djelovala i širila istinu – poticaj je i primjer koji svakoga od nas dodatno motivira na djelovanje. Posebno smo ponosni da je upravo prvu nagradu koju smo dodjelili dobila upravo dr. Judith Riesman te joj na ovaj način želimo reći veliko hvala!’

Bitno.net