Samo jedan dan nakon što smo na stranicama ovoga portala objavili apel misionara Krvi Kristove, patera Stjepana Ivana Horvata, koji je na svojoj Facebook stranici pozvao sve ljude da podrže udrugu Savao koja pomaže beskućnicima, uplate na račun udruge nadmašila su i najoptimističnija očekivanja.

“Dragi ljudi! U ovom teškom vremenu, u 24 sata uplatili ste preko 80 000 kn za beskućnike i potrebite, za udrugu Savao. Ostavili ste nas bez riječi, VI STE ČUDO! Hvala vam do neba!” napisao je pater Horvat na Facebooku.

“Već neko vrijeme volontiram s udrugom Savao, radi se o brizi za beskućnike i ljude slabijeg imovinskog stanja. To izgleda tako da se utorkom i petkom nalazimo i pripremamo hranu i poslije to dijelimo na Glavnom kolodvoru u Zagrebu (za informacije o volontiranju javite se na FB udruge Savao). Uvijek uz to dobiju i ‘paket hrane’ koji mogu ponijeti sa sobom, tu su obično dva-tri sendviča, voće, konzerva… Trenutno su naše zalihe konzervi vrlo skromne, pa vas molimo ako možete i želite da nam pomognete u prikupljanju konzervirane hrane, pašteta, narezaka, riba… Ove namirnice su trajne i beskućnicima koji spavaju i po napuštenim kućama, vagonima, parkovima… dobro dođu u trenucima kada ne mogu doći do pučke kuhinje (u kojima imaju osiguran ručak, a konzerve im dobro dođu za doručak ili večeru) ili kada nemaju druge mogućnosti za jelo. Svoje donacije možete poslati ili dostaviti na moju adresu (Razgled 3, 10 000 Zagreb) od ponedjeljka do petka od 09:00 do 16:00 sati ili u neko drugo vrijeme po dogovoru, pa ću se pobrinuti da dođe do potrebitih. Znam da je nekima od vas nezgodno dostaviti ili poslati hranu i da će htjeti donirati prilog, to možete na račun udruge “Savao” IBAN: HR8724020061100849037. Hvala od srca!” stoji u apelu koji smo jučer objavili.

Više o Udruzi Savao možete saznati OVDJE.