U župnoj crkvi sv. Lovre u Petrinji pod geslom „Tko je žedan, neka dođe!“ u petak 11. rujna započeo je 2. Mladifest u Hrvatskoj koji će trajati do nedjelje 13. rujna.

Prvoga dana trodnevnog susreta, na samom početku programa, nakon uvodnog pozdrava uslijedio je zaziv Duha Svetoga.

Potom su svoja svjedočanstva o prošlogodišnjem Mladifestu u Međugorju s okupljenima te s onima koji su program pratili na Facebook stranici i Youtube kanalu Mladifest – Hrvatska, na mrežnoj stranici Sisačke biskupije te na Hrvatskoj katoličkoj mreži, podijelili povjerenik za mlade Sisačke biskupije vlč. Ivan Grbešić i dvoje mladih iz Siska i Lipovljana.

Također, svjedočanstvo o svom životu podijelila je i Ivana Foretić, majka 4 djece, voditeljica portala Žena vrsna, aktivistica Udruge Vigilare te voditeljica na Laudato TV-u. Nakon svjedočanstava, fra Stjepan Brčina je održao katehezu.

Program je nastavljen krunicom, te slavljem euharistije koju je predslavio vlč. Grbešić. Predslavitellj je u propovijedi kazao da su se prvi kršćani pozdravljali s „Maranatha – Dođi Gospodine Isuse!“ Zatim je upitao vjernike: „Što biste učinili da Isus sada dođe u slavi?“ Istaknuo je kako je najvažnije boriti se imati čistu dušu. Takvu dušu nazvao je Isusovim dnevnim boravkom i rekao kako ona miriše na živoga Isusa koji u njoj boravi.

Također, kazao je kako bijela krsna haljina simbolizira upravo dušu. Stoga je više puta ponovio riječi iz Otkrivenja: „Blago onima koji peru svoje haljine“. Ustvrdio je kako se to događa u sakramentima te je naveo primjer kako pristupanje ispovijedi i euharistiji mijenja život. Naglasio je kako treba živjeti i biti poput Isusa, poručivši kako nije dovoljno samo govoriti o njemu.

Program je zaključen euharistijskim klanjanjem koje je predvodio o. Brčina.

U subotu se program nastavlja u 16 sati zazivom Duha Svetoga. Opet će uslijediti svjedočanstva i kateheza, a potom molitva krunice te u 19 sati slavlje euharistijske žrtve na koje će se nadovezati klanjanje. Na kraju subotnjeg dijela programa, Alan Hržica i Vanessa Mioč održat će u 20:30 koncert duhovne glazbe.

U nedjelju će program također početi u 16 sati. Toga dana svjedočit će Sanjin Jurić, SDB. Uslijedit će predstava Isus i Samarijanka te još jedno svjedočanstvo.

U 17:30 prigodnu katehezu održat će sisački biskup Vlado Košić. Nakon toga će se moliti krunica te slaviti misa u 19 sati. Program će se zaključiti završnim pjesmama i pozdravom.