U ime obitelji

Građanska inicijativa „U ime obitelji“, kao podnositelj Zahtjeva za raspisivanje referenduma, uputila je Hrvatskoj radioteleviziji Zahtjev za predstavljanje stajališta za referendum u skladu Pravilima o postupanju Hrvatske radiotelevizije tijekom referenduma od 19. travnja 2013.

– Pravila propisuju nepristrano ponašanje HRT-a kao promicatelja javnih vrijednosti i interesa te mogućnost podjednake zastupljenosti stajališta o referendumskom pitanju, zatim da nijedna zainteresirana strana u referendumskom procesu ne smije imati povlašten položaj, načelo uravnoteženosti, poštenja i nepristranosti te da će zastupljenost zainteresiranih strana u posebnim emisijama u programima HRT-a biti podjednaka. Budući da do danas nije primijećeno pridržavanje načela i zadanih programskih pravila HRT-a tijekom referendumskog postupka, već upravo suprotno, Građanska inicijativa „U ime obitelji“ traži od HRT-a da kao jednu od zainteresiranih strana na ovom državnom referendumu koji će se održati 1. prosinca 2013., izvijesti kada i u kojim emisijama HRT-a može predstaviti svoja stajališta o referendumskom pitanju – zatražili su iz inicijative.

Osim Povjerenstvu HRT-a, inicijativa ”U ime obitelji” zahtjev je uputila i Programskom vijeću HRT-a te Vijeću za elektroničke medije.

Bitno.net