uimeobitelji_zeljka_sdp

– Okupljanje pod nazivom “ŽELJKA M PARTY Uđi mi u ustaV” zakazano je za 17. travnja u Vip Klubu u Zagrebu, s namjerom širenja nesnošljivosti i mržnje prema članici U ime obitelji dr. Željki Markić, kao i prema drugim podupirateljima inicijative “U ime obitelji”. Iz samog naslova i pozadine poziva u kojoj stoji glasački listić za provedbu referenduma o braku, održanog 1. prosinca, vidljivo je da je okupljanje usmjereno radi širenja mržnje i nesnošljivosti te je usko vezano za uspješno održani referendum o ustavnoj zaštiti braka kao životne zajednice žene i muškarca – poručuju iz udruge.

Zahtjev je upućen i Policijskoj upravi zagrebačkoj i Ministarstvu kulture koje financira aktivnosti Queera novcem poreznih obveznika.

– U ime obitelji u tri je navrata zatražila preispitivanje i prestanak financiranja platformi i portala koje šire govor mržnje, no nije dobila odgovor. Festival i platforma agresivnih homoseksualnih aktivista i lobista koju, između ostalih hrvatskih institucija, financira i Ministarstvo kulture, nastavlja sa širenjem nesnošljivosti i mržnje prema svim neistomišljenicima. Namjernim iznošenjem neistina, ismijavanjem, vrijeđanjem i poticanjem na mržnju prema osobama koje se zalažu za brak kao zajednicu žene i muškarca i za zaštitu djece od mogućnosti da ih posvajaju homoseksualni parovi nastoji se zastrašiti sve neistomišljenike i ograničiti slobodu govora u Hrvatskoj. Jer, ako kažete da je u interesu djeteta da ga odgajaju biološki otac i majka ili zajednica koja je ovoj najsličnija, izlažete se napadima, šikaniranju i vrijeđanju Queera i sličnih lobističkih grupa koje izravno narušavaju sigurnost i integritet svih podupiratelja U ime obitelji – stoji u priopćenju.

U ime obitelji želi skrenuti pozornost na česte napade na svoje volontere i podupiratelje tijekom izjašnjavanja građana o potrebi raspisivanja referenduma te smatra kako bi održavanje najavljenog okupljanja poticalo daljnje nasilje i širilo nesnošljivost.

– Očekujemo da Ministarstvo kulture prestane financirati takve portale, a da ministar Ostojić osigura jednaku zaštitu svim građanima – i onima koji podupiru odnos njega i njegove vlade prema braku i obitelji i onima koji ga drže nedemokratskim i protiv interesa djece, braka i obitelji – ističu iz udruge.

Bitno.net