MOLIMO ZA PASTIRE

U četvrtak i petak u Zadru i Splitu održava se molitveno obilježavanje Svjetskog dana molitve za duhovna zvanja

Sam Krist – Gospodar Žetve – poziva nas da molimo za radnike žetve Kristove u našem vremenu. Na to nas poziva Crkva napominjući da “sami vjernici budu svjesni kako su dužnici svojim pastirima…”

Povodom 56. Svjetskog dana molitve za duhovna zvanja, održat će se molitveno obilježavanje Svjetskog dana molitve za duhovna zvanja u Zadru i Splitu.

Tako u Zadru, Povjerenstvo za promicanje duhovnih zvanja Hrvatske redovničke konferencije i Povjerenstvo za duhovna zvanja i ministrante Zadarske nadbiskupije organizira u Katedrali sv. Stošije obilježavanje Svjetskog dana molitve za duhovna zvanja u četvrtak 9. svibnja 2019. koje će započeti s euharistijskim slavljem u 20 sati. Svetu misu u zajedništvu s drugim svećenicima predslavit će fra Mate Bašić, OFM – voditelj Povjerenstva za promicanje duhovnih zvanja Hrvatske redovničke konferencije. Nakon sv. Mise uslijedit će molitveno bdijenje uz euharistijsko klanjanje koje će predvoditi don Roland Jelić – ravnatelj Nadbiskupijskog sjemeništa “Zamjević” u Zadru.

U petak 10. svibnja 2019. Povjerenstvo za promicanje duhovnih zvanja Hrvatske redovničke konferencije i Ured za pastoral duhovnih zvanja Splitsko-makarske nadbiskupije organizira molitveno obilježavanje Svjetskog dana molitve za duhovna zvanja u Splitu. Svjetski dan molitve za duhovna zvanja započet će svetom misom u 20,30 sati u crkvi Gospe od Zdravlja. Svetu misu u zajedništvu s drugim svećenicima predslavit će splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić, predsjednik Vijeća za sjemeništa i duhovna zvanja Hrvatske biskupske konferencije. Nakon svete mise uslijedit će euharistijsko klanjanje koje će predvoditi fra Mate Bašić, OFM – voditelj Povjerenstva za promicanje duhovnih zvanja Hrvatske redovničke konferencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim putem pozivamo sve sestre i braću u Kristu – sve vjernike – kandidatice i kandidate, sjemeništarce i bogoslove, redovnice i redovnike, braću svećenike, naše obitelji, da zajednički molimo za nova i postojeća duhovna zvanja u Crkvi. Sam Krist – Gospodar Žetve – poziva nas da molimo za radnike žetve Kristove u našem vremenu. Na to nas poziva Crkva napominjući da “sami vjernici budu svjesni kako su dužnici svojim pastirima, pa neka im kao svojim pastirima i ocima iskazuju dug sinovskom ljubavlju; neka sudjelujući u njihovim brigama, pomažu molitvom i djelom da bi oni lakše mogli svladati teškoće i da bi što plodonosnije ispunjavali svoje dužnosti” (Presbyterorum ordinis, 9).

Budimo tih dana jedne duše u ovim gradovima, budimo jedna obitelj – Crkva – i molimo bez prestanka za naše obitelji, nova duhovna zvanja i za sve one koji svoj život stavljaju na oltar te također kroz posvećeni život hrabro i odano troše svoj život za spas ljudi.

Tim povodom Povjerenstvo za promicanje duhovnih zvanja Hrvatske redovničke konferencije sve poziva, da svakoga dana, milošću Duha Svetoga – Branitelja – molimo za duhovna zvanja.

MOLITVA ZA ZVANJA

Bože, početniče svakoga života i zvanja,

izlij na sve nas koji u te vjerujemo duh vjere i hrabrosti

da među nama niču i sazrijevaju klice duhovnih zvanja

što si ih darežljivo posijao na njivi svoje Crkve.

Daj da se mnogi mladi odvaže ići stopama tvojega Sina

i postanu znakom tvojega kraljevstva Crkvi i svijetu

služeći tebi u braći ljudima.

Pogledaj, Gospodine,

sve naše pastire, sve službenike Crkve,

sve redovnice i redovnike, bogoslove, sjemeništarce,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

redovničke kandidatice i kandidate te daj

da svojom bratskom ljubavlju, zajedništvom i slobodom duha,

poput žive slike tvojega Sina –  Isusa Krista – privuku nove naraštaje.

Oče sveti, primi ove naše molitve

za sve koji se radosno odlučuju slijediti tvojega Sina uskim i strmim putovima

te ih obdari potrebnom hrabrošću da se mogu odazvati tvojemu pozivu.

Usliši naše prošnje po zagovoru Blažene Djevice Marije, svih svetih pastira,

redovnica i redovnika. Podari nam svojega Duha da čujemo tvoje zapovijedi,

gledamo tvoj sjaj, osjetimo slatki miris tvojega Sina, da govorimo riječi života i

vjerujemo tvojemu pozivu primajući jaram i breme tvoje službe te da tako

kao jedna Crkva – mi Tvoji vjernici – hrabro i odano istrošimo život za spasenje ljudi.

To te molimo po tvojemu Sinu Isusu Kristu.

Amen.

fra Mate Bašić | Bitno.net

Objavljeno: 8. svibnja 2019.

Možda vam se svidi