Kako prenosi portal Narod.hr, tijekom međunarodne inicijative “40 dana za život” koja je počela na Pepelnicu i prvi put pribrojila Zagreb brojci od ukupno 251 uključenih gradova, spašena su 142 djeteta, službeni su podatci inicijative. Ispred KBC-a Sestre milosrdnice već dva tjedna bdije nekoliko stotina pripadnika ove molitveno-ekumenske inicijative kako bi molitvom suzbili obavljanje abortusa u Vinogradskoj bolnici kojih se prema podacima godišnje počini oko 500.

Natpisima „Molitvom spasimo život“, „Dragocjena si u mojim očima“, “Trudna si, ne boj se, možeš dobiti pomoć“ molitelji ispred bolnice javno izražavanju svoj stav o vrijednosti i zaštiti života.

Inicijativa ’40 dana za život’ započela je u Texasu, u Americi, kao jednosatna molitva ispred tamnošnje klinike za obavljanje abortusa kao nasilnog prekidanja trudnoće. Potom se proširila u neprekidnu molitvu tijekom 40 dana i postupno prerasla u međunarodnu inicijativu za život. Službeni podaci pokazuje da se 42 milijuna života godišnje prekine u cijelom svijetu. U Hrvatskoj taj broj varira između 10 i 13 tisuća.

Narod.hr/Bitno.net