“Sveti Nikola je jučer posjetio spašenu djecu (iz milja “spašenici”) te njihove majke i očeve u župi sv. Josipa na zagrebačkoj Trešnjevci. Obdario je dječicu mnogim darovima i krenuo dalje za Bugarsku i Rusiju. Veliki vam pozdrav, životoljupci, u ime 33 obitelji kojima sv. Nikola, sv. Josip, udruga Hrvatska za Život i inicijativa 40 dana za život uljepšavaju advent”, napisao je Ante Čaljkušić, nacionalni predsjednik Inicijative 40 dana za život i predsjednik udruge Hrvatska za Život.

Udruga Hrvatska za Život osnovana je 2014. godine s ciljem promicanja kulture života diljem Republike Hrvatske, a i diljem svijeta. U svojem nazivu krije Život napisan velikim početnim slovom, što znači Hrvatska za Krista, jer je samo Krist – Put, Istina i Život.

Trenutni programi Udruge su Oprostom oslobođene, Prava ljubav čeka, Vikend srca Marijina, zatim Inicijativa 40 dana za život, otvaranje savjetovališta pod nazivom Centar za Život (jedno otvoreno u Zagrebu, a u planu su centri u Splitu i u Vukovaru) te Tim za trudnice, majke i obitelji.

Ciljevi Udruge su buđenje svijesti o apsolutnoj svetosti i dostojanstvu ljudskog života, od trenutka začeća do prirodne smrti, promicanje vrijednosti i poštivanja života u skladu s objavljenom Božjom riječi i zakonima Katoličke Crkve te njegovanje ekumenizma, poboljšanje kvalitete života siromašnoj djeci, obiteljima, teško oboljelima i beskućnicima, zaštita i odgovornost nad svakim ljudskom životom od trenutka začeća do prirodne smrti te zaštita i očuvanje dostojanstva ljudske osobe, okupljanje članova iz svih sredina radi poticanja ljubavi, stabilnog braka, ostvarenja sretne obitelji, poštovanja i zaštite ljudskog života od začeća do prirodne smrti, stvaranja uvjeta za odgovorno roditeljstvo te humanih i odgovornih međuljudskih odnosa kojima su temelj ljubav, tolerancija i mir.

Bitno.net