Foto: Shutterstock.comDon Josip Delaš, župnik u splitskom predgrađu Sirobuja, za Hinu je potvrdio da je pozvao vjernike da sudjeluju na misi za blagdan Cvjetnice, piše Jutarnji list.

„Ja sam pozvao vjernike na današnju misu u crkvu sv. Leopolda Bogdana Mandića u Sirobuji i uvijek ću pozivati da dođu oni koji mogu”, izjavio je. Župnik je dodao kako smatra da vjernici u crkvi mogu biti raspoređeni na udaljenosti od dva metra.

“Danas se ispred crkve uoči predviđenog početka mise bilo okupilo više desetaka vjernika, ali oni nisu ušli u crkvu jer ih je policija u tomu onemogućila”, rekao je don Josip Delaš.

Sanja Nazlić iz PU splitsko-dalmatinske za T-portal je danas prijepodne izjavila kako su policijski službenici intervenirali ispred crkve, odnosno podsjećali građane da je na snazi Odluka o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja te da su oni to poštovali i razilazili se.

Podsjećamo, Hrvatska biskupska konferencija je 19. ožujka donijela odredbu prema kojoj se, u skladu s mjerama Stožera civilne zaštite RH, HZJZ-a i Ministarstva zdravstva, do daljnjega otkazuju svete mise.

Konkretno, u dokumentu pod naslovom “Odredbe biskupa HBK u vezi sa sprječavanjem širenja bolesti COVID-19” piše da se „svete mise, slavlja sakramenata, sakramentala, pučke pobožnosti, župna slavlja i drugi događaji i svi sastanci otkazuju do daljnjega, kako unutar zatvorenih prostora tako i na otvorenim prostorima“.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net