Tiskovni ured Splitsko-makarske nadbiskupije objavio je “Epidemiološke mjere u svezi održavanja svećeničkog ređenja i mladih misa”.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

U Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu, 26. lipnja, održan je sastanak mladomisnika i njihovih odgojitelja s nadbiskupom mons. Marinom Barišićem i provincijalom Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Markom Mršom oko organizacije ovogodišnjeg ređenja (koje će se održati u subotu 27. lipnja, op. Bitno.net) i mladih misa. Susretu su nazočile dr. Željka Karin, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije i dr. Dijana Nonković, šefica županijske Epidemiološke službe.

Imajući u vidu da se ovogodišnje ređenje i mlade mise održavaju u okolnostima opasnosti širenja koronavirusa, liječnice su dale stručne preporuke za organiziranje tih događaja. Tako će ređenje u crkvi Gospe od zdravlja u Splitu biti zatvoreno za javnost, a moći će nazočiti samo najuža rodbina ređenika tj. njihovi roditelji, braća i sestre. Prije ulaska u crkvu svima će se mjeriti temperatura i dezinficirati ruke. U crkvi će se strogo paziti na međusobni razmak, a obavezno je i nošenje zaštitnih maski. Svećenike koji nisu župnici ili bliža rodbina ređenika poziva se da ne dolaze na obred ređenja, već da ređenike prate molitvom. Također, izravan prijenos svečanosti ređenja bit će dostupan na YouTube kanalu Splitsko-makarske nadbiskupije.

Isto tako, liječnice su dale preporuke mladomisnicima kod organiziranja njihovih mladih misa u župama iz kojih potječu. I na tim događajima će se paziti na pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.