Na Facebook stranici Imocki crnjaci objavljena je najiskrenija molitva koju smo pročitali od početka pandemije koronavirusa. Vjerujemo da će vas nasmijati, ali i podsjetiti na jednostavne predpandemijske radosti koje možda nismo znali dovoljno cijeniti.

“Bože dragi pišu ti tvoji crnjaci.

Bože moj, molim te da nam pomogneš da se sve vrati u normalu i da imamo svatove normalne. Molim te da kada se dignem na dan svata lipo odem u grad popiti kavu, doći kući nešto ubaciti u kljun, dobro oprati auto i nacrtat se ispred kuće mladoženje u 2 sata.

Pa lagano po pivi i veseliti se i skakati. Čak mi sada dragi Bože izgleda smišno dok se kuvam u odijelu i čekam ženu da bude gotova kao sitan i mali problem, obećajem ti neću se ljutiti.

Pa onda kada svi nakon mise u koloni krenemo prema sali, a sirene užareno rade. Pa kada dođemo u salu, uletimo na podij i bacamo se u trans. Dica naša lipa koja u sali pretrče više nego kenijski maratonci, pa prvi ples, pa torta…

Pa Bože kada krene “Oj ano, oj Anice” a mi radimo tunele…

Bože svašta mi nešto fali, ali daj zaustavi ovo ludilo pa da se proveselimo.

Da nam se otvore granice , da mogu babu poljubiti u Širokome, da prijatelja iz Gruda i Posušja odvedem na piće, da sredim drva kod pajde iz Kupresa i Duvna, da pojedem ćevape u Mostaru…

Bože moj daj da nas opet bude po 700 -800 ljudi u svatima i obećajemo ti, bit ćemo bolji.