Kao i prošle tri godine i ove su godine u dogovoru sa župnikom ministranti župe Sv. Andrije iz Splita odlučili veći dio svoje nagrade darovati onima kojima je to najpotrebnije.

MInistranti

I ove su godine ministranti župe Sv. Andrije sa Sućidra iz Splita, kao i ministranti drugih župa, njih dvadeset sedam pomagali župniku u blagoslovu obitelji. Vrijedne ministrante velika većina darežljivih župljana daruju kojom kunom, kolačima, bombonima ili čokoladom kao nagradu za njihovo služenje župnoj zajednici.

Tako je bilo i ove godine. Iako živimo u teškom vremenu materijalne nesigurnosti župljani župe Sv. Andrije su svoje ministrante ove godine nagradili bogatije nego ikada do sada.

Kao i prošle tri godine i ove su godine u dogovoru sa župnikom odlučili veći dio svoje nagrade darovati onima kojima je to najpotrebnije. Razmišljajući kako i koga obradovati svojom darežljivošću odlučili su u suradnji s Caritasom Splitsko-makarske nadbiskupije pomoći nekoliko potrebnih obitelji na području Nadbiskupije.

Novcem od 20.000 kuna trima su obiteljima darovali perilice za pranje rublja. Jedna od perilica je prilagođena za invalidnu osobu. Jednoj obitelji su darovali peć na kruta goriva, a ostatak od 11.800 kuna darovali su četveročlanoj obitelji za uređenje doma. Naime, ta siromašna obitelj u kući već duže vremena nema ni kupaonicu.(ika/bitno.net)