Split prosvjed protiv Istanbulske konvencije

Građanska inicijativa Hrvatska protiv Istanbulske konvencije, održala je u četvrtak, 29.3. u Splitu na Rivi konferenciju za medije o drugom prosvjedu protiv Istanbulske konvencije, koji će se održati u četvrtak 12. 4. u 18 sati na splitskoj Rivi. Kako najavljuju organizatori, sami građani su se organizirali i okupili kako bi prosvjedom iskazali nezadovoljstvo ratifikacijom Istanbulske konvencije.

‘‘Pridružujem se građanskoj inicijativi i izražavam svoje nezadovoljstvo, smatram to i svojom građanskom dužnošću. Ratificiranjem Istanbulske konvencije, između ostalog, ono što je najvažnije je to da je zapravo riječ o ideologiziranju odgoja i obrazovanja u Hrvatskoj, oduzimanje prava roditeljima da odgajaju svoju djecu i u tom smislu sudjelujem u ovoj inicijativi. Preuzmimo stvar u svoje ruke, izrazimo svoje mišljenje i zaustavimo ratifikaciju.’’, rekla je Sanja Bilač.

Kristina Bašić, majka troje djece, po struci odgajateljica predškolske djece, poručila je kako ne želi ratifikaciju Istanbulske konvencije: ‘‘Prosvjed će se održati 12. travnja u 18 sati na Rivi, to će biti dan uoči saborskog izglašavanja i tom prilikom želimo poručiti saborskim zastupnicima, pogotovo onim saborskim zastupnicima koji se deklariraju kao demokršćani, i zapravo se zalažu za demokršćanska načela, da poštuju svoje birače, glasače i zapravo glasaju onako kako njihovi birači od njih očekuju jer su zapravo oni zbog njih tu, u Saboru’’, rekla je gospođa Bašić.

S obzirom na to da su se pojavile netočne informacije o vremenu održavanja prosvjeda, ponavljamo da će se drugi prosvjed protiv ratifikacije Istanbulske konvencije održati 12. travnja, u Splitu na Rivi, u 18 sati.

Detaljnije o Istanbulskoj konvenciji možete pročitati OVDJE.

Bitno.net