slika milosrdnog Isusa

Ova je slika izuzetno djelo koje se ne odlikuje samo umjetničkom ljepotom, već prije svega i nadnaravnim utjecajem i pozadinom, koja se u nekim segmentima podudara sa sličnim slavnim slikama u crkvenoj povijesti i baštini. Ova slika posjeduje duboku katehezu, objavljenu preko mnogih detalja, koji često promiču očima i srcu onih što ju promatraju.

Postanak slike je nadgledala sama sv. Faustina Kowalska, a u njezinu ”Dnevniku” na tridesetak mjesta nalazimo spomen o slici, koja je Gospodinu Isusu bila izuzetno važna u Djelu Milosrđa.

O nevjerojatnoj povijesti slike, nestancima i pronalascima, uništavanjima i obnavljanjima, govorit će gost iz Amerike Daniel diSilva, režiser filma koji je u širenju spoznaje o slici Milosrđa našao svoje životno poslanje. Govorit će o samomu filmu, o svojemu obraćenju, o detaljima slike koji su nepoznati široj zajednici.

Susret započinje dakle u subotu, svetom misom u 17 sati, koju će predvoditi župnik i prior p. Marko Glogović, naš kolumnist. On će također predstaviti svoju novu knjigu ”Slika Boga nevidljivoga” u kojoj vrlo detaljno piše o povijesti, utjecajima, poruci slike, te predlaže i nove duhovne prakse vezane uz pobožnost Božjemu milosrđu. Zbog velike zainteresiranosti, isti će se program održati i dan kasnije, u nedjelju 2. travnja, u crkvi sv. Stjepana u zagrebačkom Botincu, nakon sv. mise u 18.30 sati.

Svi koji žele još više spoznati i s još većim žarom štovati Božje milosrđe objavljeno preko ove slike, srdačno su pozvani na ove susrete. Originalna slika s prikazom Milosrdnoga Isusa manje je poznata od daleko poznatije slike koja je izložena u Krakovu, u kapeli – svetištu, iznad posmrtnih ostataka svete Faustine. Ipak, ova slika zaslužuje našu pažnju, kao prva koja je u velikomu djelu Milosrđa darovana svijetu… Potkraj programa moći će se iskazati štovanje relikviji sv. Faustine, a nadamo se i dolasku sestara Milosrdnoga Isusa iz Pule, dakle one Družbe koju je Gospodin navijestio svetici, a koja danas ponajviše i zauzeto širi ovu sliku.

Bitno.net