Obiljezavanje 170 obljetnice rodjenja Josipa Stadlera

Pod geslom “Nasljedujmo njegovu vjeru…” započeli su u nedjelju 20. siječnja u župi Gospe brze pomoći u Slavonskom Brodu Dani obilježavanja 170. obljetnice rođenja i krštenja sluge Božjega Josipa Stadlera.

U programu je prva nastupila Nedjeljka Novinc-Andrić, otpjevavši pjesmu “Josip Stadler”, koju je za tu prigodu napisala, a potom su igrokazom “Odazvan Kristu” nastupili mladi iz župe Obraćenja sv. Pavla iz zagrebačkog Retkovca.

Igrokaz su pogledali mnogobrojni vjernici, među kojima su bile služavke Maloga Isusa te mnogo mladih i djece koji su mlade glumce nagradili velikim pljeskom. Oduševljen je bio i domaći župnik Ivan Lenić, slavonskobrodski dekan, koji je pohvalio inicijativu i trud mladih koji su uprisutnili život i djelo Josipa Stadlera, velikoga čovjeka Crkve, koji je prije 170 godina, 24. siječnja 1843. rođen u Slavonskom Brodu i istoga dana u toj crkvi kršten.

Mladi iz Zagreba došli su sa svojim župnikom Dragutinom Cerovečkim i s. Emanuelom Paćnik, članicom družbe Maloga Isusa koja ih je pripremala. (ika/bitno.net)