Mnogobrojni vjernici koji su u nedjelju 29. siječnja ispunili kotoripsku crkvu Sedam Žalosti Blažene Djevice Marije i Svetog Križa svjedočili su plodovima molitve i Božje milosti, objavljeno je na stranicama Varaždinske biskupije.

Sakramentom krštenja u župnu je zajednicu primljena djevojčica Sara Krušelj, peto dijete u obitelji Andreje i Andrije Krušelj, a ujedno je proslavljen i dijamantni pir supružnika Slavice i Đure Matotek.

Svečanu je svetu misu predslavio varaždinski biskup Bože Radoš koji je u nadahnutoj propovijedi naglasio Isusov govor o Blaženstvima, posebno se osvrnuvši na riječi upućene siromasima duhom: “Blago vama siromasima, ubogima duhom, vaše je kraljevstvo nebesko!”

Sve što imamo i što jesmo, to je od Boga, kao što to svjedoče obitelji Krušelj i Matotek koje su danas došle zahvaliti na velikim milostima koje im je Bog darovao, a tu su zahvalnu radost podijelili i sa svim prisutnim župljanima. Otvoreni Božjem djelovanju došli su pred Boga sklopljenih ruku, s darovima kojima im je On napunio ruke – blagoslovom djece i blagoslovom zrelih zajedničkih godina.

Župnik Ivan Kljunić zaslužan je što je supružnicima Matotek stigao i Blagoslov Svetoga Oca za obnovu bračnih zavjeta kojeg im je biskup Radoš pročitao i predao na kraju Svete mise.

Bio je ovo radostan dan za sve župljane Kotoribe, a posebno su suze radosnice zasjale u očima mnogobrojnih članova dviju obitelji koje su sve nazočne okupile u molitvi. Župni su zborovi, sva tri, pjesmom uveličali misno slavlje.