Sve veće razlike u shvaćanju pojma obitelji i braka nameću ozbiljan problem u zakonodavstvu EU. Pravni smisao pojma braka i obitelji u različitim EU direktivama ima različito, suprotno značenje.

Zbog toga je pokrenuta europska građanska inicijativa “Mama, tata i djeca”, kojom se od Komisije traži da predloži zakon kojim bi se u europskom zakonodavstvu brak definirao kao zajednica muškarca i žene, a obitelj kao zajednica temeljena na braku i/ili potomstvu.

Registracijom ove inicijative koja je odobrena od EU komisije započeo je jednogodišnji proces prikupljanja potpisa. Stoga svi potpisi moraju biti prikupljani preko službene web stranice inicijative.

Iako je kroz narodni referendum 2013. godine u Hrvatskoj brak zaštićen kao zajednica žene i muškarca, Europska komisija je trenutno usmjerena na izjednačavanje braka i drugih oblika zajednica. Stoga vas pozivamo, potpišite europsku građansku inicijativu „Mama, tata i djeca“.

Obitelj je temeljna stanica društva. Povezanost između obitelji i društva je neodvojiva… Bez obitelji – koja je jezgra društva, država ostaje bez temelja; ako obitelj padne u krizu – društvo i država ulazi u krizu; ako obitelj pati – društvo osjeća.

Zbog suprotstavljenih definicija obitelji koje se sve češće pojavljuju u dokumentima EU postaje ih nemoguće tumačiti i primjenjivati. EU hitno treba točnu definiciju braka i obitelji. Upravo je zbog toga ova inicijativa izuzetno važna. EGI „Mama, tata i djeca“ od EU komisije traži predlaganje zakona kojim bi se u europskom zakonodavstvu brak definirao kao zajednica muškarca i žene, a obitelj kao zajednica temeljena na braku i/ili potomstvu.

Cilj inicijative je u godinu dana prikupiti MILIJUN potpisa građana Europske unije.

Komisija u tom slučaju ima zakonsku obvezu reagirati u roku od tri mjeseca. Ona može odlučiti hoće li ili neće udovoljiti zahtjevu, a u oba slučaja mora dati obrazloženje svoje odluke.

Nakon što potpišete, podijelite ovu važnu inicijativu sa svojim prijateljima preko društvenih mreža i e-maila.

Peticiju možete potpisati OVDJE.

Citizen Go | Bitno.net