HBKFoto: IKA
Redovni sastanak Odbora HBK za mlade, na kojem je sudjelovalo dvadesetak povjerenika za mlade iz nad/biskupija i redovničkih zajednica, na čelu s predsjednikom Odbora mons. Mijom Gorskim, održan je 10. rujna u prostorijama HBK.

Ove godine formacija animatora programa “Mladi za mlade” bit će održana za Krčku, Dubrovačku i Zagrebačku nad/biskupiju. Sudionici će formaciju pohađati po novom programu. U tijeku je revizija programa. Zimska specijalizacija animatora za Krčku, Dubrovačku, Kotorsku i Šibensku biskupiju održat će se od 4. do 11. siječnja 2013. godine.

Prijave za sudjelovanje na Svjetskom danu mladih u Rio de Janeiru pod geslom susreta “Pođite i učinite mojim učenicima sve narode” (Mt, 28,19) započinju krajem rujna i traju do 5. prosinca. Krajem rujna na stranicama Ureda HBK za mlade bit će više informacija.

Sljedeći ekumenski susret mladih kršćana, “Hodočašće povjerenja na zemlji”, u organizaciji Zajednice iz Taizea, održat će se od 28. prosinca 2012. do 2. siječnja 2012. u Rimu. Prijave će ove godine evidentirati Ured HBK za mlade. (ika/bitno.net)