Budući da nas već sama liturgija došašća želi odgojiti za spoznaju Onoga koji dolazi, potrebno je o došašću posebno promišljati jer tako možemo rasti u kršćanskom bdjenju i nadi u Kristov Dolazak. Došašće nas tako unosi u igru čekanja i ispunjenja. Na žalost, suvremeni načini življenja došašća u svijetu ne daju mjesta nadi i više od Božića i Krista odvode, negoli što Božiću i Kristu dovode.

Ako želiš rasti u kršćanskom bdjenju i nadi u Kristov Dolazak – koji će sigurno biti – iako ne znamo čas njegova Pojavka, pripremi se kroz došašće za Božić. Uz mise zornice, kod nas franjevaca na Kaptolu 9 u Zagrebu, imaš priliku kroz određene dane došašća, rasti u spoznaji o došašću i Božiću te tako pripraviti mjesto za Onoga koji dolazi.

Adventske će se kateheze održavati u prolaznoj dvorani uz samostansku crkvu sv. Franje Asiškog na Kaptolu 9 (Opatovina) u večernjim satima s početkom u 19,30 sati u:

ponedjeljak 2. prosinca;

četvrtak 5. prosinca;

četvrtak 12. prosinca;

ponedjeljak 16. prosinca;

četvrtak 19. prosinca 2019. godine.

Svi su dobro došli.

Zajedno kroz rast u spoznaji možemo rasti u kršćanskom bdjenju i nadi u Kristov Dolazak te tako, na pravi način, živjeti Advent u Zagrebu.

Voditelj: fra Mate Bašić, OFM.

Mate Bašić | Bitno.net