U varaždinskoj Općoj bolnici preminula je 32-godišnja Natalija Borak iz Brezja Dravskog. Ova mlada žena bila je u sedmom mjesecu trudnoće i zarazila se koronom. Bolest je započela laganom upalom grla, ali joj se stanje pogoršalo, pa je u ponedjeljak završila u bolnici. Test na COVID-19 pokazao je da je pozitivna te je spojena na kisik.

Uskoro joj se stanje dodatno pogoršalo, pa su joj liječnici predložili da rodi carskim rezom. Natalijin suprug Mario Borak za 24sata je posvjedočio: „Supruga je pristala i u porođaju surađivala, vjerojatno svjesna da djetetu spašava život, a svoj ugrožava. U jedan sat poslije ponoći javili su mi da je moja supruga preminula.“

Iz varaždinske bolnice objašnjavaju kako se nakon porođaja Nataliji stanje dodatno pogoršalo. „Počeli smo je oživljavati i sve smo radili po protokolu, ali unatoč svom našem trudu nije joj bilo spasa i žena je preminula“, izjavio je za 24sata Nenad Kudelić, ravnatelj Opće bolnice Varaždin.

Hrabra majka je rodila muško dijete od 2200 grama, koje je dobrog zdravstvenog stanja, a za sobom je ostavila i četverogodišnju kćer.

Poznati hrvatski isusovac, pater Ike Mandurić, na svom je Facebooku napisao kako ga je ova priča ganula. „Umrla trudnica od težeg oblika korone. Ali svjesno je riskirala svoj život radi sigurnosti djeteta, pristavši na carski rez. Rađajući umrla! Bol koja razdire srce. A duša se bori s vjerom. Kakve li će tek biti duhovne zasluge za ovu bol? Bože, primi je u svoje krilo. I posveti ovu obitelj“, napisao je pater Ike.

Ova priča me baš ganula.
Umrla trudnica od težeg oblika korone. Ali svjesno je riskirala svoj život radi sigurnosti…

Objavljuje Pater Ike ManduricUtorak, 4. svibnja 2021.