Jutros je u splitskoj bolnici preminuo poznati hrvatski redovnik fra Špiro Marasović.

Fra Špiro Marasović, rođen 1944. godine u Splitu, pripada Redu franjevaca konventualaca. Nakon školovanja u Splitu, odlazi u Zagreb gdje završava srednju školu i dvogodišnji filozofski studij. Teologiju je diplomirao u Njemačkoj, u gradu Würzburgu, a nakon toga magistrirao i doktorirao na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu.

Bio je redoviti profesor i pročelnik katedre moralnog bogoslovlja na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu. Objavio je velik broj popularnih i znanstvenih radova te nekoliko knjiga. Vrlo popularne kolumne o životu Crkve, koje je fra Špiro pisao za reviju Veritas objavljene su 1988. u knjizi Uzvodno. Ulomci katoličkog dozivanja. Od radova valja izdvojiti i knjigu Društvo i Bog, u kojoj se nalaze izabrane teme socijalnog nauka Crkve (Split, 2006.)

Uz razne službe u svojoj redovničkoj zajednici, fra Špiro je često obavljao duhovne obnove, predavao na raznim tribinama i nadasve bio poznat kao propovjednik.
Na njegove podnevne nedjeljne mise u crkvi sv. Frane u Splitu dolazili su mnogi splitski vjernici željni kvalitetnih propovijedi koje odišu duhovnošću, fratarskom jednostavnošću i intelektualnom lucidnošću. Neka ga Gospodin nagradi vječnim mirom u svome Kraljevstvu!

Bitno.net