Premijer Orešković susreo se u Zagrebu s nuncijem D’Erricom koji je potom izjavio kako je Vatikan zadovoljan dosadašnjom suradnjom te da između Hrvatske i Svete Stolice nema otvorenih pitanja.

Sugovornici su dogovorili nastavak izravne i otvorene komunikacije, kako bi pridonijeli unaprjeđenju dobrih odnosa između Republike Hrvatske i Svete Stolice, izvješteno je na mrežnim stranicama Vlade RH.

Nakon nuncija D’Errica, premijer Orešković susreo se i s muftijom dr. Azizom ef. Hasanovićem, predsjednikom Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Oboje su se složili da su odnosi Vlade Republike Hrvatske i Islamske zajednice u Hrvatskoj, kvalitetni  i uređeni te da mogu poslužiti kao primjer ostalim članicama Europske unije. Muftija Hasanović je tom prilikom zahvalio na pokroviteljstvu svečanog obilježavanja 100. obljetnice donošenja zakona u Hrvatskome saboru kojim se priznaje ravnopravnost islama s drugim religijama.

Jučerašnji premijerov čin naznačuje bolje dane u odnosima i komunikaciji između Markovog trga i vjerskih zajednica u Hrvatskoj. Premda je prošla Vlada uredno ispunjavala sve svoje obveze prema Kaptolu i drugim vjerskim zajednicama, također je konstanto ulazila u svjetonazorske sukobe s njima, a premijer Milanović nekoliko je puta i verbalno napao hrvatske biskupe.

Tino Krvavica, Vlada RH| Bitno.net