OSIGURAJTE GODIŠNJI OBROK ZA GLADNU DJECU

‘Prazan trbuh nema uši’, poručuju iz Marijinih obroka – pomozimo im u služenju najsiromašnijim školarcima

Prosječno je samo 120 kuna dovoljno da jedno dijete prima svakodnevni školski obrok tijekom cijele školske godine, a najmanje 93% od Vaše donacije odlazi direktno u humanitarne aktivnosti!

Foto: Marijini obroci

Marijini obroci humanitarna su organizacija koja u najsiromašnijim zemljama svijeta osigurava gladnu djecu toplim obrokom na mjestu obrazovanja. Obrok je to koji djecu privlači u učionice gdje stječu obrazovanje koje će im pružiti bolju budućnost.

61 milijun osnovnoškolske djece u svijetu ne ide u školu radi gladi i siromaštva a više od 66 milijuna djece pohađaju nastavu kroničano gladni. Prazan trbuh otežava djeci koncentraciju na nastavi, gladna djeca nemaju dovoljno energije za odlazak u školu, a time preskaču možda i jedini način za bijeg iz siromaštva.

Marijini obroci imaju jednostavno rješenje – topli školski obrok koji je mnogima jedino u danu što će pojesti omogućuje im dovoljno energije za svakodnevne školske obaveze. Mi vjerujemo da svako dijete na svijetu zaslužuje obrok na mjestu obrazovanja, a uz vašu pomoć to možemo i ostvariti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema istraživanju o utjecaju Marijinih obroka provedenom u Malaviju, Zambiji i Liberiji, udio djece koja su rekla da su gladna „većinu dana“ ili „uvijek“ je pao za 71%. Zahvaljujući Marijinim obrocima bilježi se 20%-tni porast upisa djece u školu, udio djece kojma se teško skoncentrirati na nastavi je pao za 52%, a broj djece koja su zabrinuta zbog gladi ili toga što će jesti sutra se smanjio za 64%. Koristi Marijinih obroka su višestruke. Uz smanjenje gladi, omogućavanje obrazovanja, bitna je i uključenost lokalne zajednice i roditelja.

Trenutno više od 1.500.000 djece u 18 zemalja svijeta dobiva svoj obrok u školi zahvaljujući podupirateljima Marijinih obroka. Ali još uvijek je više od 61 milijun djece izvan škole. Pozivamo vas da svojom donacijom pomognete da dođemo do sljedećeg djeteta koje čeka svoju priliku za obrazovanjem. Prosječno je samo 120 kuna dovoljno da jedno dijete prima svakodnevni školski obrok tijekom cijele školske godine, a najmanje 93% od Vaše donacije odlazi direktno u humanitarne aktivnosti!

Podaci za doniranje su:
Marijini obroci Hrvatska
IBAN (račun Marijinih obroka otvoren je u Zagrebačkoj banci): HR7923600001102102666
(poziv na broj posve je proizvoljan)
Za uplate iz inozemstva SWIFT kod je: ZABAHR2X
Opis plaćanja: Prazan trbuh nema uši

Svaka, i najmanja donacija, omogućuje nam održati obećanje za 11.500 djece koja danas primaju svoj obrok u školi zahvaljujući hrvatskim podupirateljima, te nam daje mogućnost dopiranja do sljedećeg djeteta koje čeka na Marijine obroke.

Za više informacija pratite nas na facebook stranici MarijiniObroci, posjetite www.marysmeals.hr ili nas kontaktirajte na info@marysmeals.hr.

Bitno.net


Objavljeno: 20. rujna 2019.

Možda vam se svidi