Poziv obiteljima da prime sudionike SHKM u Dubrovniku

Tijekom ovogodišnjeg blagoslova obitelji u Dubrovačkoj biskupiji svećenici su obiteljima u koje su dolazili podijelili prigodne listiće kojim ih se upoznaje sa Susretom hrvatske katoličke mladeži koji se dosad održao u Splitu, Rijeci, Osijeku, Šibeniku, Puli, Varaždinu, Zadru i Sisku, a koji će se 2014. održati u Dubrovniku. Obitelji se pozivaju da otvore vrata svojih domova i prime mlade koji će se u Dubrovniku okupiti u travnju 2014. godine te im se objašnjava što se od njih očekuje.

Na listiću se nalazi dio božićne poruke dubrovačkog biskupa Mate Uzinića kao i njegov poziv obiteljima da pomognu u organizaciji susreta. “Susreti mladih prilika su za povezivanje različitih krajeva naše domovine kao i svjedočenje kršćanske ljubavi, zajedništva i gostoprimstva. Kao što znate, mladi naše biskupije sudjelovali su na svim dosadašnjim nacionalnim kao i nekim svjetskim susretima mladih. Diljem Hrvatske i svijeta, mlade Dubrovačke biskupije ugostile su različite obitelji otvorivši im vrata svojih domova. Sada je došlo vrijeme da mi otvorimo svoja srca i vrata svojih domova i primimo mlade koji nam dolaze”, piše dubrovački biskup te izražava nadu da će svi zajedno pokazati “Dubrovnik i našu biskupiju kao mjesto otvorenosti, gostoprimstva i kršćanske ljubavi”.

Svi koji žele pružiti smještaj mladima u svom domu (a to uključuje večeru, spavanje, doručak i možda ručak) mogu se prijaviti svojim župnicima. Za sva pitanja otvorena je e-mail adresa: mladi2014@gmail.com, a može se nazvati i na broj telefona ureda Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije 020/ 324- 909. (ika/bitno.net)