Euharistijsko slavlje i obred prijenosa posmrtnih ostataka splitsko-makarskih nadbiskupa mons. Frane Franića i mons. Ante Jurića održat će se u srijedu, 23. ožujka 2022. god., u 17 sati u crkvi Svete Obitelji u Solinu. Nakon svete mise ljesovi s posmrtnim ostacima dvojice nadbiskupa bit će položeni u kripti crkve, javlja Splitsko-makarska nadbiskupija.

U pozivu koji su splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić i nadbiskup koadjutor mons. Dražen Kutleša uputili svim svećenicima, redovnicima i redovnicama te braći i sestrama Kristovim vjernicima u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji stoji:

„Ove godine spominjemo se obljetnica splitsko-makarskih nadbiskupa mons. Frane Franića i mons. Ante Jurića. 100. je obljetnica rođenja i 10. obljetnica smrti mons. Ante Jurića te 110. obljetnica rođenja i 15. obljetnica smrti mons. Frane Franića. Kod projekta izgradnje nove crkve na Gospinu otoku u Solinu predviđeno je da kripta te crkve bude mjesto ukopa splitsko-makarskih nadbiskupa. Obojica navedenih biskupa u svojim su spisima i razgovorima spominjali baš Gospin otok kao mjesto gdje bi željeli počivati nakon smrti i čekati uskrsnuće. Budući da je nova crkva u Solinu dovršena i posvećena te se u njoj redovito slavi bogoslužje, odlučili smo u ovoj godini kada se spominjemo gornjih obljetnica ispuniti želju naših nadbiskupa te njihove posmrtne ostatke prenijeti i položiti u grobnice u kripti crkve Svete Obitelji“.