Emisija koja ide u nedjeljom u 20:15 u svojoj prvoj epizodi, pod voditeljstvom Marina Periša, Mateja Sunare i Stanka Stojića, dobro je nasmijala i poučila gledatelje balansirajući između skečeva, spontanih šala te ozbiljnih razgovora s uglednim gostima.

Božanstvena komedija koja na svoj specifičan način želi ponuditi kritičan, a istovremeno pozitivan osvrt na stanje u društvu, za početak je izabrala temu obitelji (ipak je Laudato Tv obiteljska televizija).

Sama emisija, koja predstavlja osvježenje na hrvatskoj televizijskoj i humorističnoj sceni, započela je urnebesnim videom pod nazivom ‘Vergilijev dnevnik’ u kojem je simpatični urednički trio prikazao prijelaz iz jednog tradicionalnog oblika obiteljske zajednice, pod pritiskom društvenih okolnosti, te nove izazove pred kojima se nalazi.

Pogledajte skeč.

“Ozbiljniji” dio emisije predstavljalo je gostovanje Petra Krešimira Hodžića, voditelja Ureda za život i obitelj Hrvatske biskupske konferencije, liječnika i angažiranog vjernika laika. Također u emisiji su gostovali književnik Stjepan Lice te bračni para Maja i Vlatko Tenšek, inače aktivni u udruzi Obiteljsko obogaćivanje.

Za glazbeni dio emisije pobrinuli su se legenda hrvatske katoličke scene Čedo Antolić i njegov sin Matija.

Jednostavan pristup publici, pritom kvalitetno snimljen i prikazan, svakako približava gledatelja poruci koju mladi voditelji žele poslati što ih razlikuje od modernih humorističnih programa koji nerijetko ostanu zarobljeni u pukom zabavljanju publike bez želje da obrazuju.

Cjelovitu emisiju Božanstvena komedija, kao i ostale emisije u produkciji Laudato TV-a, možete pogledati na portalu Laudato.tv.

Tino Krvavica | Bitno.net