„Za mene je ova kampanja bila kao pristup duhovnim vježbama. Nije bilo lako, no plodovi i milosti bili su izvanredni. Posebnu milost osjetili smo priključivanjem novog grada u Dalmaciji – Makarske, koja je ustrajno i s puno žara pristupila Inicijativi“, rekla je Marija Šošić, koordinatorica Inicijative za Dalmaciju.

Uz Makarsku, u ovoj kampanji sudjelovalo je još 26 gradova; ukupno 27 gradova iz 28 mjesta bdjenja, jer se u Zagrebu bdije ispred dviju bolnica: KBC Sestre milosrdnice i KB Merkur.

Ovu kampanju obilježilo je i putovanje minibusom u sve gradove sudionike.

„Dolazak minibusa u slavonske gradove, ali i u sve ostale gradove u Hrvatskoj, popraćeno je velikim oduševljenjem molitelja i sudionika. U minibusu su se vozili članovi Inicijative i tako dolaskom na mjesta bdjenja u cijeloj Hrvatskoj dali posebnu snagu moliteljima u pojedinim gradovima. U Požegi i Đakovu tekle su suze radosnice, a posebno je dirljivo bilo na mjestu bdjenja moliti uz kip Gospe Fatimske okrunjen krunom koju je blagoslovio sam papa Franjo!“ rekla je koordinatorica Inicijative za Slavoniju, Lidija Dugan.

Osim minibusa i kipa Gospe Fatimske velika je radost bila i promocija knjige „40 dana za život“ koja se održala u većem ili manjem obliku u svim hrvatskim gradovima sudionicima. Knjiga je to koja prenosi svjedočanstva života i za život, u kojoj u dodatnim poglavljima autori, osnivači Inicijative, spominju i Hrvatsku za koju su u osobnim razgovorima rekli da je svjetlo u koje se ugleda cijela Europa i cijeli svijet. Knjiga se može naručiti putem e-maila: knjiga40dana@gmail.com.

„Dva su događaja posebno obilježila kampanju“, kaže Damir Mirenić, koordinator Inicijative za Istru i Kvarner te sjevernu i središnju Hrvatsku. „Jedna je desetogodišnja djevojčica prišla moliteljima u Križevcima i darovala im bombonijeru uz riječi: „I ja sam trebala biti pobačena, no danas sam živa. Hvala vam što ste ovdje.“ Njezina majka, koja ju je čekala u automobilu, spustila je prozor i ponovila njezine riječi: “Hvala vam što ste ovdje!“ Bilo je to posebno snažno svjedočanstvo, ne samo za Križevčane, već za cijelu Hrvatsku. Slično se dogodilo i u Zagrebu. Moliteljima je prišla baka s unukom u naručju i plačući rekla: „Hvala vam! Hvala vam! On je tu zbog vas!” Molitelji su ostali zatečeni i ganuti.

I… to nije sve… u ovoj kampanji naša majka Ivana rodila je sina u bolnici u koju je prije sedam mjeseci išla napraviti pobačaj. Vrlo znakovito. U razgovoru s jednom moliteljicom donijela je odluku da se obrati za pomoć udruzi Betlehem i inicijativi „40 dana za život“. To je dokaz da prisutnost samo jednog čovjeka može spasiti nekome život! Objavili smo fotografiju uz dopuštenje majke, vidjelo ju je više od 127 tisuća ljudi!

Na kraju ove kampanje, kada se plodovi i milosti zbrajaju te se slavi Gospodina koji zapravo vodi i pokreće ovu inicijativu, kroz Udrugu Hrvatska za Život Petra Tišljarić, nacionalna koordinatorica, najavila je i otvaranje Centra za život u Zagrebu u prosincu ove godine te prvu međunarodnu konferenciju „Život, dakle, biraj“ koja će se održati u travnju sljedeće godine.

40 dana za život | Bitno.net