Provincijal Družbe Isusove u Hrvatskoj, p. Dalibor Renić, ogradio se od izjava svog subrata p. Zdravka Kneževića koji je danas sudjelovao na prosvjedu ispred KBC-a Rebro.

“Hrvatska pokrajina Družbe Isusove nije ovlastila p. Zdravka Kneževića, svoga člana, da sudjeluje na prosvjednom okupljanju kod KBC Rebro dana 4. listopada 2021. godine. Iako je on sam naveo da sudjeluje kao privatna osoba, svejedno moram reći da se Provincija ograđuje od njegovih izjava u toj prigodi, od kojih su neke – prema prenošenju medija – bile sasvim neprimjerene, zbog čega se ispričavam svima koje su povrijedile.”

“Smatram da zdravstveni radnici i njihovo vodstvo zaslužuju naše povjerenje i potporu u nastojanjima da se u ovoj pandemijskoj krizi građanima pruži najbolja zdravstvena zaštita i skrb”, stoji u službenom priopćenju.

Podsjećamo, jutros je ispred zagrebačke bolnice održan prosvjed zbog odluke Vlade da se u zdravstvu uvedu obavezne COVID-potvrde. Na prosvjedu su sudjelovali i neki djelatnici bolnice KBC-a Rebro koji se ne žele ni cijepiti ni testirati.

Prosvjednicima se pridružio i p. Zdravko Knežević. On je na okupljanju, prema navodima hrvatskih medija, poručio kako je pandemija lažna i da se tu radi o “fašizmu”. Također, svećenik je ministru zdravstva Viliju Berošu u lice vikao: “Izdajniče! Stidi se!”