Pater Ike Mandurić objavio je na svom Facebook profilu jasan i aktualan status o pravoj “kršćanskoj političkoj opciji”. Prenosimo ga u cijelosti:

Onoga časa kad ugledam da neki političar ne uzvraća zajedljivošću na zajedljivost, cinizmom na cinizam, porugom na porugu, i kad počne o kolegama i njihovom  radu govoriti s uvažavanjem i poštovanjem, počet ću vjerovati da se rađa kršćanska politička opcija.

Kršćanski duh koji se očituje u ljubavi i poštovanju svake ljudske osobe ono je što nama kršćanima nedostaje, kako u politici tako i u djelovanju naših udruga. Umjesto da u svijet u koji ulazimo najprije unosimo svoj način komunikacije i borbe, mi najprije usvojimo metode i sredstva svijeta – kao da hitno nastojimo dokazati da smo im dorasli u vrijeđanju, ponižavanju, podbadanju, spuštanju…

Tek kad u arene u koje ulazimo unesemo kršćansko poštovanje, lijepe riječi, zahvale, priznanje, osmijeh i humano ophođenje s dubokim uvažavanjem sebi jednakoga, steći ćemo i legitimitet za druge borbe, pa se možemo početi boriti i za pitanja začeća, braka, neradne nedjelje, pitanja obrazovanja, kulture, medija, civilnih udruga. Kad to ugledam, znat ću da je počelo.

Onoga časa kad ugledam da neki političar ne uzvraća zajedljivošću na zajedljivost, cinizmom na cinizam, porugom na…

Objavljuje Pater Ike ManduricNedjelja, 17. svibnja 2020.